یادداشت برداری و اثرات مثبت آن در رسیدن به موفقیت

چکیده مقاله: یادداشت روزانه یکی از ابزارهایی است که باعث آسان شدن زندگی روزمره می شود. اما تا زمانی که یادداشت روزانه را به کار نبریم، نمی توانیم اثرات آن را در زندگی هایمان ببینیم. اما چگونه؟ یادداشت روزانه اصول و قواعدی دارد که بهتر است آن ها را رعایت کنیم، تا هم بهتر نتیجه ای که می خواهیم به دست آوریم و هم سریعتر اثرات آن را در زندگیمان ببینیم. از همین رو خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد می‌کنم از دست ندهید و آن را در زندگی و کسب وکارتان به کار ببندید...

یادداشت روزانه یکی از آن ابزارهای آسان سازی زندگی روزمره است که به شما کمک می کند تا فکر و ذهنتان را در میان همهمه ها و شلوغی های روزمره رها سازد و بتوانید دقیقا روی آن برنامه هایی که روی کاغذ آورده اید، متمرکز بمانید.

البته اثرات مثبتی که این یادداشت ها و نوشتن‌ها می تواند برای شما به وجود آورد به همین جا ختم نمی‌شود، طوری که می‌توانیم ساعت‌ها برایتان از مزایای معجزه قلم و کاغذ برایتان صحبت کنیم. اگر مشتاق به شنیدن اثرات خارق العاده یادداشت های روزانه هستید، و این‌که در نوشتن یادداشت روزانه چه نکات و اصول و قواعدی را باید رعات کنید، با ما همچنان همراه باشید.

یادداشت روزانه تصویر شاخص

یادداشت روزانه

حتما این مطلب را قبول دارید اگر همان ابتدای روز ذهنمان را ساماندهی نکنیم و برنامه درست و حسابی نداشته باشیم، طبیعتا عملکرد و دستاوردهایمان در آن روز باب میلمان نخواهد بود.

علی‌الخصوص اگر شما هم مثل من جزء آن دسته از آدم‌هایی باشید که چندین کار را همزمان با هم انجام می‌دهید.

احتمالا شما هم خیلی دلتان می‌خواهد زمان را تحت نظر و کنترل خود داشته باشید که بتوانید به همه کارهایتان رسیدگی کنید و وقت کم نیارید! اما خب واقعیت آن است که با این عمر محدود ما عملا چنین چیزی امکان پذیر نیست. اینجاست که بحث اولویت بندی کارها اهمیت پیدا می کند که باید برای آن مهمترین کارهایمان را تعیین کنیم.

قانون ۸۰/۲۰  می‌گوید: ۸۰ % نتایجی که ما می‌گیریم فقط به دلیل ۲۰ % کارهایی است که انجام می‌دهیم.

از این رو هر قدمی که بر می‌داریم، جدا از اینکه چقدر بزرگ و پیچیده است، اول باید به بخش های کوچکتر تقسیم و اولویت‌بندی شود.

بنابراین، اگر دوست دارید تغییرات زندگی‌تان را با قدم‌های کوچک شروع کنید بهتر است دلتان را  به دریا بزنید و هر آنچه که می‌خواهید در زندگی به آن برسید را یادداشت کنید.

اصولا ذات نوشتن، به خصوص زمان‌هایی که تنها هستید و با خودتان خلوت می کنید، باعث می‌شود تا به طور دقیق نیازها و ترس‌های پنهان‌تان را شناسایی کنید و نهایتا مسیر موفقیت را برای خودتان راحت‌تر و هموارتر کنید.

 

اهمیت یادداشت های روزانه در کسب موفقیت

باید اقرار کنیم که زندگی به طور عجیبی بی‌رحم است. به طوری که یک آن به خودمان می‌آییم و می‌بینیم به سنین ۴۰ یا ۵۰ سالگی رسیده‌ایم و هنوز کلی کارهای نیمه تمام در سر داریم که انجام نداده‌ایم و برنامه‌هایی که دست نخورده باقی مانده‌اند.

از آنجا که ما آنقدر وقت نداریم که همزمان روی تمام جنبه‌های زندگیمان متمرکز شویم، لذا تکنیک نوشتن خیلی می‌تواند برایمان کارساز باشد.

بالابردن تمرکز

زمانی که ذهن شما مجبور نباشد که همه چیز را در حافظه فعالتان نگهداری کند، خب مسلما با نوشتن یادداشت های روزمره این امکان برای ذهن ایجاد می شود که در آنِ واحد تنها روی یک آیتم تمرکز کند و تنها آن را پردازش کند، از این رو عملکرد متمرکزی را برایتان فراهم می آورد و در نتیجه خروجی با کیفیت تری به همراه خواهد داشت.

پاکسازی ذهن

شما با کمک نوشتن می توانید سر و صدای شلوغ ذهنتان را کم و یا خاموش کنید. اصلا هیچ اهمیتی ندارد که چه چیزی روی کاغذ می نویسید، فقط کافیست مشغولیت های ذهنیتان را روی کاغذ بیاورید. آن وقت است که یک احساس فراغ خاطر و سبکی خواهید کرد. درست مثل این می ماند که یک وزنه سنگینی از سر و ذهنتان برداشته شده است.

جالب است بدانید حتی اگر آن لیست یادداشت شده دست نخورده باقی مانده باشد و هیچ کدام از کارها را انجام نداده باشید، باز هم خواهید دید که چقدر ذهنتان آرام شده و آن کلاف های سردرگم ذهنیتان کنار می روند. شما می توانید با یک نفس عمیق به یادداشت هایتان توجه کنید. به این صورت دیگر نه خبری از سردرگمی است و نه از ترس های بیهوده ای که باعث از دست دادن فرصت های طلایی می شوند.

 

روش نوشتن یادداشت های روزانه

خوب است بدانید بهترین زمان برای ارتباط با ضمیر ناخودآگاه خود، چند دقیقه قبل خواب و بعد از بیداری است. شما براحتی می توانید با نوشتن های روزانه تان عملکرد ضمیر ناخودآگاهتان را کنترل کنید و در دست بگیرید.

نکته ای که این وسط مطرح می شود و حائز اهمیت است اینست که فکر و ذهنتان را باید رها کنید و اجازه دهید آزادانه هر آن چه به ذهنتان خطور می کند را روی کاغذ بیاورید.

یادتان نرود در آن زمان گوشی موبایلتان را کنار بگذارید و برای تمرکز بیشتر فقط و فقط با قلم و کاغذ و افکار شلوغ ذهنتان سرگرم شوید. این جاست که باید بدون رودربایسی و تعارف از لحظه حالتان و از خودتان بنویسید. از کارهایی که به شما انرژی می دهد و یا برعکس اموری که انرژی شما را هدر می دهد غاقل نشوید و آن ها را روی کاغذ بیاورید.

 

هدف داستان هدف

برنامه و اهدافتان را بنویسید.

خب مسلما نوشتن روزانه همه اتفاقات طول روز برای اکثریت مردم جالب و خوشایند به نظر نمی‌آید، اما قطعا مکتوب کردن برنامه‌ها و اهداف طعم و مزه دیگری دارد و خیلی شیرین است. از این رو شما باید برای هر هدف و برنامه زندگیتان آن را مکتوب کنید. گفتنی است با این روش، فکر و ذهنتان نظم می گیرد و باعث می شود شما را به خواسته‌تان برساند. این موقع ها داشتن یک دفتر برنامه ریزی خیلی می تواند به کار بیاید.

در دفتر برنامه ریزی که معمولا با اسم بولت ژورنال شناخته می‌شود، می‌تواند یک انتخاب هوشمندانه برای این کار باشد. در بولت ژورنال‌ها شما می‌توانید در هر صفحه سه ستون در نظر بگیرید که این ستون‌ها می‌تواند شامل کارهای روزانه، کارهایی که باید انجام شود و کارهایی که ذهن را سبک می‌کند، باشد.

ایده‌های طلایی‌تان را بنویسید

در گوشه و کنار این دنیا چه بسا آدم‌هایی هستند که چقدر ایده‌های ناب و فوق العاده‌ای دارند و هیچ وقت موفق نشدند آن‌ها را عملی کنند. اولین گام برای پیاده‌سازی هر ایده‌ای، نوشتن آن است.

یادتان باشد زمانی که فقط ایده‌هایتان را در سر می‌پرورانید و آن‌ها را روی کاغذ نمی‌آورید، در واقع شما این سرمایه‌ها را برای همیشه به ته سیاه‌چاله عمیق ذهنتان می‌سپارید پس فراموش نکنید این جرقه‌های ذهنی که هر از گاهی به ذهنتان خطور می‌کند را یادداشت کنید؛ چرا که این ایده‌ها در صورت سازماندهی می‌توانند طوفانی بپا کنند.

 

نتیجه‌گیری

یادداشت‌های روزانه به شما کمک می‌کند تا:

  • فهرستی از انجام امور روزانه داشته باشید.
  • در طول روز استرس ناشی از محقق نشدن کارها روبرو نخواهید شد.
  • ذهنتان سر و سامان می‌گیرد و متوجه خواهید شد که چه موقع چه کاری را چگونه انجام دهید.
  • خالی از هر نوع استرس و نگرانی خواهید بود.
  • به کمک اولویت‌بندی کارهایتان، کنترل زمان را در دست خود خواهید داشت.
  • اهداف و برنامه‌های زندگی شخصیتان را دقیق‌تر و مشخص‌تر خواهید شناخت.
  • بدلیل احساس هدفمند بودنی که در شما ایجاد می شود زندگی شادتر و آسوده تری خواهید داشت.
  • بهتر می‌توانید هیجانات خود را کنترل کنید که باعث شناخت بهتر احساساتتان می‌شود.

 

خب همانطور که می‌بینید، یادداشت‌ها برای شما می‌تواند معجزه کند. فکر و ذهن شما را به شکلی سر و سامان می‌دهد که خودتان هم از عملکرد و نتیجه کارهایتان متعجب بمانید.

گذشته از همه این‌ها، آرامشی در کنار نوشتن نصیب شما می‌شود و به شکلی شما را با قلم و کاغدتان مانوس می‌کند که گفتنی نیست. راستی شما برایمان بگویید چقدر اهل نوشتن‌های روزانه هستید؟

فهرست

فرم درخواست مشاوره رایگان

"(*)" indicates required fields

چه خدماتی از ما میخواهید دریافت کنید؟
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .