چگونه برای سایت خود اسم انتخاب کنیم

اگر قصد راه‌اندازی یک سایت را دارید، یکی از مواردی که در ابتدای راه باید به آن بپردازید،  مبحث مربوط به دامنه است. شما باید اطلاعات کافی کسب کنید تا تصمیم بگیرید چه نوع دامنه‌ای را خریداری کنید. در نظر داشته‌ باشید، دامنه‌ شما هویتتان در اینترنت است و  برای همیشه با شما خواهد بود بنابراین  خیلی مهم است که قبل از خرید، تحقیق کرده باشید و با برخی مباحث مربوط به دامنه آشنا شوید. در این مقاله با ما همراه باشید تا  اطلاعات کاربردی و مفصلی درباره دامنه  را برایتان شرح دهیم.

چگونه برای سایت خود اسم انتخاب کنیم

بهترین روش انتخاب اسم برای دامنه سایت پیروی از 9 نکته است 

دامنه ir یا com

این 9 نکته عبارت است از:

1.تایپ آسان و راحت

به آسانی قابل تایپ کردن باشد. چند تایپی یا چند حالته نباشد. ou – oo , حالت های مختلف تبدیل فارسی به اینگلیسی

2.کوتاه باشد

 ترجیحا تک بخشی و نهایتا دو بخشی باشد. بهتر تک بخشی باشد

3.استفاده از کلمه کلیدی کسب و کار

متناسب با حوزه مورد نظرتان از کلمه کلیدی کسب و کارتان در آن استفاده کنید.

4.عدم استفاده از _ –

ترجیحا از اعداد و خطوط تیره در آن استفاده نکنید

5.براحتی حفظ شود

قابل به خاطر سپردن باشد.از اسامی خاص و عجیب و غریب استفاده نکنید

6.استفاده از پسوند  IR و COM باهم

از یک پسوند مناسب نام دامنه استفاده کنید.

7.آزاد بودن در شبکه های اجتماعی

حتما قبل از نهایی کردن بررسی کنید که در شبکه های اجتماعی (مانند اینستاکرام – آپارات – فیسبوک – و…) آزاد باشد

8.استفاده از فامیلی خودتان در نام دامنه

اگر کسب و کار وابسته به برند شخصی شما حتما از نام خانوادگی یا نام و نام خانوادگی خود در دامنه استفاده کنید .تا حفظ کردن آن هم راحت باشد

9.سریع اقدام کنید.

در این جا با مهم ترین نکات انتخاب نام دامنه آشنا شدید. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران تیم نوین مبتکر خوارزمی که یکی از بهترین تیم های طراحی سایت کاشان است در ارتباط باشید.

دامنه (Domain) چیست؟

 دامنه همان آدرسی است که برای ورود به سایت موردنظرتان در آدرس‌بار مرورگر وارد می‌کنید و  جایگزین آدرس پروتکل اینترنت (IP) می شود. برای مثال؛ دامنه سایت سربندی، www.sarbandi.ir  است. 

دامنه

کامپیوترسرویس‌دهنده، برای پاسخگویی به درخواست و یافتن کامپیوتر سرویس‌گیرنده از پروتکل اینترنت یا IP استفاده می‌کند که از این آدرس جهت شناسایی آن  استفاده می‌شود. اما به یاد داشتن یک آدرس IP به دلیل اینکه از مجموعه‌ای از اعداد تشکیل‌ شده، برای انسان‎‌ها دشوار است  به همین دلیل  از دامنه استفاده می‌شود، دامنه، کار انسان‌ها را راحت کرده زیرا تنها با وارد کردن یک نام مشخص، می‌توانند به سایت موردنظر واردشوند.  برای  ترجمۀ نام دامنه به IP  از  DNS استفاده می‌شود. اگر  می‌خواهید بدانید DNS چیست، بخش بعدی مقاله را بخوانید.

DNS چیست؟

Domain Name System (DNS) سیستمی است که به جای آدر‌س‌ پروتکل‌های اینترنتی (که به صورت عددی هستند)، اتصال به وب سایت ها را با استفاده از نام دامنه اینترنتی و URL های قابل جستجو برای کاربران امکان پذیر می کند. این سیستم در واقع نام دامنه را  به IP که برای سرور قابل فهم است ترجمه و تبدیل می‌کند. nameserver یا  نِیم سرور نام سرور، قسمتی از DNS است که گاهی اوقات با نام nameserver نیز شناخته می شود، از نِیم سرورها برای اتصال دامنه به هاست استفاده می‌شود.  نام سرور تمام سوابق DNS دامنه‌ها را در خود نگه می‌دارد. در‌ واقع وظیفه اصلی آن، ارائه اطلاعات DNS درخواست کننده آن، می‌باشد. هر نام سرور، آدرس خاص خود را دارد و می تواند سوابق DNS وب سایتهای متعددی را در خود ذخیره کند. به عنوان مثال، اگر وب سایت شما در سربندی میزبانی شود، نام سروری که برای مدیریت DNS شما استفاده می شود،  آدرس‌هایی مانند آدرس‌‎های زیر خواهد بود: NS1.sarbandi.com و NS2.sarbandi.com

اکنون به ادامه مبحث دامنه برمی‌گردیم:

هر دامنه  از چه قسمت‌هایی تشکیل شده است؟

دامنه 2 بخش نام دامنه+پسوند دامنه دارد.

نام دامنه یا دامنه سطح دوم SLD

 این همان نام برند شماست!  شما می‌توانید هر نام دلخواهی را برای نام دامنه‌تان انتخاب کنید. البته به شرطی که از قبل خریداری نشده باشد زیرا قاعده تقدم اقدام کننده  (First Come First Served) برای گرفتن نام دامنه حائز اهميت است. درواقع اين قاعده بيان می‌کند که هر کس زودتر بیاید، زودتر می‌گیرد.

 نام دامنه معرف هویت شما در اینترنت است و بازدیدکنندگان از این طریق مکان سایتتان را پیدا می‌کنند، پس مهم‌ترین بخش دامنه محسوب می‌شود. انتخاب یک نام خوب برای دامنۀ سایتتان شما را از رقبایتان متمایز می‌کند. 

 

پسوند دامنه یا دامنه سطح بالا TLD

پسوند دامنه که با یک نقطه بعد از نام می‌آید ویک جورهایی شبیه نام فامیلی سایتتان است. دامنه sarbandi.ir  را فرض کنید. «sarbandi» نام دامنه و «ir.»پسوند دامنه است. درست است که  پسوندهای«com.» و «ir.»  را بسیار دیده‌اید اما این‌ها تنها پسوند های موجود نیستند. ما چهار نوع پسوند اختصاصی, عمومی، سطح بالای کد کشور و سطح بالای حمایت شده داریم که هزاران پسوند در این دسته ها قرار می‌گیرند.

پسوند اختصاصی

این دامنه  فقط برای مشاغل یا افرادی است که به طور اختصاصی تحت قوانین و چهارچوب خاص فعالیت دارند. این نوع دامنه را می توان biz نامید که مخفف  Business برای کسب‌ وکارهای تجارت الکترونیکی است که کارهای خاصی انجام می دهند .مثال دیگر از این پسوند، دامنه محبوب pro است که مخفف Professional  برای فعالیت های حرفه‌ای  با دریافت مجوز کاربردی مثل پزشک است .

پسوند عمومی

TLD (Top Level Domain) پسوندهای دامنه عمومی هستند که در بالاترین سطح در سیستم نام دامنه فهرست شده اند. صدها TLD وجود دارد، اما محبوب ترین آن‌ها com،org وnet هستند. سایر TLD ها کمتر شناخته شده هستند.

دامنه com مخفف Commercial مناسب مؤسسات تجاری و اقتصادی و پرمصرف‌ترین نوع دامنه است.

دامنه org مخفف Organization برای ارگان‌ها و سازمان‌ها به کار می رود.

 

دامنه سطح بالای کد کشور CCTLD

ما پسوندهای بین‌المللی و کشوری هم داریم که به آن‌ها CCTLDS مخفف country code top-level domains

می‌گویند؛ که مخفف نام هر کشور هستند که به پسوند کد کشور مانند پسوند ir متعلق به کشور ایران است.

پسوند tr متعلق به کشور ترکیه است.uk برای بریتانیا،de برای آلمان،in برای هند ختم می‌شوند.

آن‌ها توسط وب سایت هایی استفاده می شوند که می خواهند مخاطبان را در یک کشور خاص هدف قرار دهند.

دامنه سطح بالای حمایت شده sTLD

دامنه سطح بالای حمایت شده یا sTLD دسته ای از TLD ها است که دارای حامی مالی است که نشان دهنده یک جامعه خاص است که توسط پسوند دامنه ارائه می شود. به عنوان مثال:

  • دامنه gov مخفف Goverment معرف دامنه دولت و نهادهای دولتی یک کشور
  • دامنه edu مخفف Education مناسب سایت‌هایی با اهداف آموزشی مانند دانشگاه
  • دامنه net مخفف Network به معنای شبکه و مخصوص شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی و شبکه‌ها
  • دامنه mil برای ارتش ایالات‌متحده
  • دامنه co.ir برای شرکت های رسمی دارای مدارک احراز هویت با سهام خاص، عام
  • sch.ir نوعی پسوند اختصاصی برای مدارس با مجوز رسمی از آموزش و پرورچ

 انواع دامنه ملی ایران

‌co.ir.:

این دامنه برای شرکت‌هایی است که مدارک احراز هویت و ثبت شرکت رسمی دارند و در قالب سهامی خاص، عام، مسئولیت محدود و تضامنی فعالیت می‌کنند.

ایران.:

این دامنه برای دامنه‌های کاملاً فارسی مانند پارس‌پک. ایران است؛ البته با هر مرورگری قابلیت دسترسی ندارند.

ac.ir.:

این دامنه برای مؤسسه‌های آموزش عالی مانند دانشگاه‌ها در نظر گرفته شده است که مجوز رسمی و مدارک احراز هویت دارند.

id.ir.:

دامنه‌ای پرسنلی است که فقط ویژه دارندگان ملیت ایرانی است و پیش‌شرط ثبت آن، ارائه کد‌پستی ده‌رقمی و کارت ملی است.

org.ir.:

این دامنه برای آن دسته از شرکت‌ها و مؤسسه‌های خصوصی فراهم شده است که مدارک احراز هویت دارند.

sch.ir.:

دامنه‌ای اختصاصی برای مدارس دارای مجوز رسمی از اداره آموزش‌وپرورش است.

gov.ir.:

این دامنه فقط ویژه مراکز و سازمان‌های دولتی است و مدارک احراز هویت آن‌ها می‌تواند به نام عضو هیئت‌رئیسه یا نماینده شرکت باشد.

net.ir.:

این دامنه فقط برای شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت رسمی در ایران است.

Sub domain چیست؟

Subdomain به معنی دامین بچه در ذیل دامنه اصلی است، مثلا blog.sarbandi.com یک ساب دامین از sarbamdi.com است. وقتی دامنه‌ای را ثبت می‌کنید اجازه ایجاد زیردامنه هم برای آن دارید.Subdomain ها معمولا برای ایجاد سایت‌های زیرمجموعه در همان دامنه استفاده می‌شوند مثلا شرکتی یک ساب دامین برای وبلاگ و یک ساب دامین برای فروشگاهش ایجاد می‌کند.

2 مؤسسه‌ای که شرایط و قوانین فعلی دامنه ها و پسوندها را وضع می‌کنند:

 URL چیست و چه تفاوتی با دامنه دارد؟

کلمه URL کوتاه شده عبارت Uniform Resource Locator است. خیلی‌ها url را با دامنه اشتباه می‌گیرند یا معتقند که url همان دامنه است ولی url با دامنه متفاوت است. دامنه  در واقع آدرس صفحه اصلی وب سایت شماست و هیچ کاراکتر و علامت اضافی در انتهای پسوند آن قرار نمی گیرد. اما URL به تمام مشتقات یک نام دامنه گفته می شود، به عنوان مثال sarbandi.ir نام دامنه وب سایت سربندی است و بقیۀ صفحات سایت ما دارای آدرس URL ای مانند http://www.sarbandi.ir/blog  یا  http://www.sarbandi.ir/features هستند. 

آیکان (ICANN)

مخفف عبارت Internet Corporation for Assigned Names and Numbers به معنای “مؤسسه اینترنتی نام‎‌ها و شماره‌های واگذار شده” است که در مجموع این مؤسسه یک شرکت غیر انتفاعی در ایالات متحده امریکاست که مسئولیت مدیریت واگذاری نام‌های دامنه و آدرس‌های پروتکل اینترنت را برعهده دارد. آیکان یک شرکت بین المللی است که تحت نفوذ نظام دولتی کشور امریکا بوده و مقر آن در ایالت کالیفرنیاست.

 آیانا IANA

آیانا (IANA) مخفف عبارت Internet Assigned Numbers Authority یک دپارتمان یا یک بخش از آیکان است  که وظیفه مدیریت منطقه ریشه سامانه نام دامنه (DNS Root) و سرپرستی آدرس‌های پروتکل اینترنت (IP addresses) را بر عهده دارد.

این دو مؤسسه با وضع قوانین و ارائه راه کارهای پیشبردی تا بدون روز صنعت ثبت دامنه را برعهده داشته‌اند و هر روزه با نظارت دقیق بر دامنه های ثبت شده ، از هرج و مرج در سیستم Domain ها جلوگیری به عمل می آورند.

نکات مهم قبل از خرید دامنه

1- انتخاب نام ساده

نام دامنه بخش مهمی از سایت است. برای انتخاب نام دامنه باید اسمی انتخاب کنیم که نوشتن آن راحت باشد. هرچقدر نام دامنه کوتاه باشد بهتر به خاطر سپرده می‌شود و بهتر می‌توان آن را تلفظ کرد. تا حد امکان از کلمات مخفف استفاده نکنیم زیرا پیدا کردن آن برای کاربر سخت می‌شود. اگر عنوان دامنه طولانی باشد ممکن است کاربر هنگام نوشتن آن دچار مشکل شود پس نام های کوتاه و ساده را انتخاب کنید و از اعداد و خط تیره در اسم دامنه استفاده نکنید. برای نام دامنه خود یک عنوان جذاب انتخاب کنید که در عین حال به یادماندنی باشد.

2- در نام دامنه از کلمات کلیدی استفاده کنید

در هنگام انتخاب نام دامنه از کلماتی استفاده کنید که معرف کسب و کار شما و مرتبط با حوزه کاری شما باشد. برای مثال اگر سایتی در حوزه اجاره خانه، ویلا، سوئیت و… به مسافران و گردشگران را دارید نام rentalservices.com یک نام عمومی است و جذاب نیست. اما نام اتاقک یک نام جذاب و کوتاه است و در ذهن مخاطب باقی می‌ماند همچنین به اجاره اتاق نیز اشاره دارد.

3- مشابه بودن نام دامنه

ممکن است نامی که برای دامنه خود انتخاب کرده اید مشابه با نام سایت های دیگر باشد باید پس از اینکه نام دامنه خود را انتخاب کردید مطمئن شوید که توسط شرکت دیگری ثبت نشده باشد و نام انتخابی شما تحت قانون کپی رایت نباشد زیرا ممکن است با مشکلاتی روبه‌رو شوید. پس در انتخاب نام دامنه دقت کنید تا اتفاقی به وجود نیاید و دچار مشکل نشوید.

4- انتخاب مناسب ترین پسوند

یک نکته مهم برای انتخاب دامنه انتخاب پسوند دامنه است. هرکدام از پسوند های دامنه کاربرد های خاصی دارد و شما باید مطمئن شوید پسوندی را که اتنخاب می‌کنید مناسب کسب و کار شما باشد. پسوند com محبوب است اما پسوند های کوتاه و به یادماندنی دیگری وجود دارد که با کاربرد های آن آشنا می‌شوید:

ir: مناسب اشخاص، شرکت ها و سایت های ایرانی

Com: مناسب شرکت های بین المللی

Co: مناسب شرکت ها

Info: مناسب برای سایت های خبررسانی

Net: مناسب برای سایت‌­­های فنی و سایت­­‌های فعال در بخش زیرساخت اینترنتی

Org: مناسب سازمان­­‌های غیرتجاری و غیرانتفاعی

Me: مناسب سایت های شخصی و وبلاگ

Biz: مناسب سایت های تجارت الکترونیک

5_ برسی سابقه دامنه انتخابی

اگر قصد خرید نام دامنه که قبلا موجود بوده را دارید حتما سابقه آن را برسی کنید زیرا اگر دامنه از قبل توسط گوگل جریمه شده باشد قطعا شما از نظر سئو به مشکل برخواهید خورد.

به پایان آمد این دفتر!

انتخاب  دامنه، از مراحل اولیه  و ضروری طراحی سایت است. در این مقاله به آشنایی  با دامنه (Domain) ، نام و پسوند دامنه و به معرفی انواع پسوندها پرداختیم. همچنین بصورت مختصر، سایر تعاریف مربوط به این مبحث مانند DNS، URL،  آیکان و آیانا  و ساب‌دامین را در این بخش گنجاندیم.  همچنین شما می‌توانید مقاله «چگونه برای سایت خود اسم انتخاب کنیم» را نیز مطالعه کنید.

اگر دوستی دارید که  این مقاله می ‌تواند به او کمک کند، آن را برای او  ارسال کنید. 

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست

فرم درخواست مشاوره رایگان

"(*)" indicates required fields

چه خدماتی از ما میخواهید دریافت کنید؟
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .